Facebook EN (Magyar) NyelvekHU (Magyar) Keresés

(Magyar) Gyűjtemények

Cifrapalota
Cifrapalota

(Magyar) Képzőművészeti gyűjtemény

(Magyar) A Kecskeméti Katona József Múzeum Képzőművészeti Gyűjteménye elsősorban 19–20. századi magyar alkotásokat őriz – e tekintetben az ország legrangosabb gyűjteményei közé tartozik –, mai szerzeményezési területe pedig a kortárs magyar képzőművészet.
(Magyar) Tovább
KKJM
KKJM

(Magyar) Néprajzi gyűjtemény

(Magyar) A Néprajzi Gyűjtemény tárgyai elsősorban a 18–20. századi Kecskemét és vonzáskörzetének hagyományos parasztpolgári és pásztoréletének világát reprezentálják. Kiemelkedő gyűjteményi egységek: a tiszai halászat, a kecskeméti puszták pásztorélete, a tanyasi földművelés és állattartás, a szőlőművelés, a népi mesterségek, a háztartás és lakáskultúra, a népi textil- és viseletkultúra. A lakáskultúra és a népi mesterségek kapcsán a kerámiagyűjtemény nemcsak az alföldi, hanem a felvidéki–észak-magyarországi, a dunántúli, az erdélyi, illetve partiumi kerámiaművesség termékeit is őrzi.
(Magyar) Tovább
Szórakaténusz
Szórakaténusz

(Magyar) Játéktörténeti gyűjtemény

(Magyar) Napjainkra már közel 60000 muzeális értékű darabot őriz a gyűjtemény, közöttük az ősi eredetű csigacsont-játékok, egyszerű népi játékok, valamint a polgári világ míves kivitelű gyári játékai, a hazai iparművészet egyedi játékszerei, valamint a gyermekirodalom, a különböző játékgyűjtemények, és a bűvészet valódi könyvritkaságai is megtalálhatóak.
(Magyar) Tovább
Orvostörténeti
Orvostörténeti

(Magyar) Orvos- és Gyógyszerészettörténeti gyűjtemény

(Magyar) A kecskeméti Orvos- és Gyógyszerészettörténeti Gyűjtemény 1985. januárjában jött létre a Bács-Kiskun Megyei Gyógyszerészettörténeti Szakgyűjtemény és a Megyei Orvostörténeti Gyűjtemény egyesítésével és múzeumi átvételével. E két szakgyűjtemény létrehozását Lóránd Nándor gyógyszerész és Réthy Aladár laboratóriumi főorvos szakmatörténeti érdeklődésének köszönhetjük.
(Magyar) Tovább
KKJM
KKJM

(Magyar) Régészeti gyűjtemény

(Magyar) Tovább
KKJM
KKJM

(Magyar) Történeti gyűjtemény

(Magyar) TovábbEN HU
KKJM