Gyűjtemények

Cifrapalota
Cifrapalota

Képzőművészeti gyűjtemény

A Kecskeméti Katona József Múzeum Képzőművészeti Gyűjteménye elsősorban 19–20. századi magyar alkotásokat őriz – e tekintetben az ország legrangosabb gyűjteményei közé tartozik –, mai szerzeményezési területe pedig a kortárs magyar képzőművészet.
Tovább
KKJM
KKJM

Néprajzi gyűjtemény

A Néprajzi Gyűjtemény tárgyai elsősorban a 18–20. századi Kecskemét és vonzáskörzetének hagyományos parasztpolgári és pásztoréletének világát reprezentálják. Kiemelkedő gyűjteményi egységek: a tiszai halászat, a kecskeméti puszták pásztorélete, a tanyasi földművelés és állattartás, a szőlőművelés, a népi mesterségek, a háztartás és lakáskultúra, a népi textil- és viseletkultúra. A lakáskultúra és a népi mesterségek kapcsán a kerámiagyűjtemény nemcsak az alföldi, hanem a felvidéki–észak-magyarországi, a dunántúli, az erdélyi, illetve partiumi kerámiaművesség termékeit is őrzi.
Tovább
Szórakaténusz
Szórakaténusz

Játéktörténeti gyűjtemény

Napjainkra már közel 60000 muzeális értékű darabot őriz a gyűjtemény, közöttük az ősi eredetű csigacsont-játékok, egyszerű népi játékok, valamint a polgári világ míves kivitelű gyári játékai, a hazai iparművészet egyedi játékszerei, valamint a gyermekirodalom, a különböző játékgyűjtemények, és a bűvészet valódi könyvritkaságai is megtalálhatóak.
Tovább
Orvostörténeti
Orvostörténeti

Orvos- és Gyógyszerészettörténeti gyűjtemény

A kecskeméti Orvos- és Gyógyszerészettörténeti Gyűjtemény 1985. januárjában jött létre a Bács-Kiskun Megyei Gyógyszerészettörténeti Szakgyűjtemény és a Megyei Orvostörténeti Gyűjtemény egyesítésével és múzeumi átvételével. E két szakgyűjtemény létrehozását Lóránd Nándor gyógyszerész és Réthy Aladár laboratóriumi főorvos szakmatörténeti érdeklődésének köszönhetjük.
Tovább
KKJM
KKJM

Régészeti gyűjtemény

Tovább
KKJM
KKJM

Történeti gyűjtemény

TovábbHU EN
KKJM