Programjaink

A Kecskeméti Katona József Múzeum tagintézményei számos kulturális programot, izgalmas családi és gyermekprogramot, múzeumpedagógiai  foglalkozást kínál látogatói számára, melyet naptárunkban nyomon követhet.

Szeretettel várjuk Önöket!

Kiállító terek

A Kecskeméti Katona József Múzeum tárlatait jelenleg öt helyen tekinthetik meg a látogatók. A képzőművészeti állandó kiállítást, valamint vegyes tematikájú időszaki kiállításokat a Cifrapalota Kiállítóhelyen, a játéktörténet tárgyanyagát a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhelyben, az orvoslással kapcsolatos emlékeket az Orvos- és Gyógyszerészettörténeti Gyűjteményben, a naiv művészek alkotásait a Szórakaténusz udvarán álló Bánó-házban,  a gazdag néprajzi anyagot  pedig a Népi Iparművészeti Gyűjteményben tekinthetik meg az érdeklődők.

Kiállító terek

Cifrapalota

A Márkus Géza által tervezett szecessziós stílusú Cifrapalota Kecskemét város egyik legfigyelemreméltóbb épülete. Különleges atmoszférájának megteremtésében elsősorban a mennyezetét ékesítő nyolc páváról ismert díszterme és hangulatos belső udvara játszik szerepet.

nyitvatartás

kedd-vasárnap: 10:00 -17:00

bővebb leírás és információk

Magyar Naiv Művészek Gyűjteménye

A Magyar Naiv Művészek Gyűjteménye kiállítóterei a képzőművészet sajátos világába vezetnek. Az itt látható képek és szobrok a legkülönfélébb anyagokból és technikákkal készültek; fólia és huzal, csipkével körbevett terméskő szobor áll egymás mellett, mellettük egy valódi cipőt és postás egyenruhát viselő különös szoboralak.

nyitvatartás

csütörtök-szombat: 10:00 -14:00

bővebb leírás és információk

Orvos- és Gyógyszerészettörténeti Gyűjtemény

Mindannyian találkozunk életünk során orvosokkal, gyógyszerészekkel, kultúrtörténetük számot tarthat valamennyiünk érdeklődésére. Tekintsék meg a gyűjteményünk legszebb és legkülönlegesebb tárgyaiból összeállított új állandó kiállításunkat, melyet esztétikai szempontból a Kalocsai Főszékesegyház Könyvtárából származó színes metszetekkel próbáltunk különlegessé tenni.

nyitvatartás

csütörtök-szombat: 10:00 -14:00

bővebb leírás és információk

Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely

Elmondhatjuk, hogy a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely a múzeumi szervezet különleges intézményei közé tartozik. A megnyitás pillanatától őrzött kettős rendeltetése nyújtja fő jellegzetességét, hiszen itt játékmúzeum és játékkészítő műhely egymásra épülő tevékenysége várja a látogatókat.

nyitvatartás

kedd-szombat: 10:00 -17:00

bővebb leírás és információk

Népi Iparművészeti Gyűjtemény

A jellegzetes kecskeméti épületben 1984 decemberében nyílt meg a népi iparművészet remekeit bemutató állandó kiállítás. Az impozáns belső terekkel rendelkező kiállítótérben méltó helyet kapott a népi iparművészet mind az öt fő szakága (faragás, fazekasság, hímzés, szövés, népi kismesterségek).

 

nyitvatartás

kedd-szombat: 10:00 -16:00

bővebb leírás és információk

Térkép leírás

  1. Cifrapalota Cím: Kecskemét, Rákóczi út 1
  2. Magyar Naiv Művészek Gyűjteménye Cím: Kecskemét, Gáspár András körút.
  3. Orvos- és gyógyszerészettörténeti gyűjtemény Cím: Kecskemét, Kölcsey utca 3
  4. Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely Cím: Kecskemét, Gáspár András körút 11
  5. Népi Iparművészeti Gyűjtemény Cím: Kecskemét, Serfőző utca 19