Szórakaténusz

Köszöntjük a honlap látogatóit. Elmondhatjuk, hogy a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely a múzeumi szervezet különleges intézményei közé tartozik. A megnyitás pillanatától őrzött kettős rendeltetése nyújtja fő jellegzetességét, hiszen itt játékmúzeum és játékkészítő műhely egymásra épülő tevékenysége várja a látogatókat. Az erre a célra emelt épület közösségalakító terei valódi befogadó környezetet nyújtanak az itt eltöltött időszakra.

Régi játékok és gyerekkönyvek, valódi bűvészeszközök, a világ számos tájáról származó népi játékok, képek, filmek, fényjátékok láthatóak a felújított állandó kiállításban. A műhelyben játszó gyerekek rongylabdát és papírsárkányt, gyékénytutajt vagy nemezelt karkötőt készítenek, olykor zene és tánc kíséri a tevékenységet. Széles kínálatból választhatnak a meghirdetett foglalkozásokra érkező családok, vagy az előre bejelentkező csoportok. Egyes programokon és a kiemelt eseményeken szakmai és baráti közösségek is részt vesznek, számukra a Szórakaténusz fontos találkozóhellyé vált a játékos együttlétek alkalmával.

Talán így képzelték a tervezők és programadók, 1981-ben, a Szórakaténusz megnyitásakor. Azóta több millió látogató járt a kupolás, fehérfalú épületben. Szeretettel várjuk vendégeinket, a szemlélődőket és a játszani kedvelőket egyaránt.
HU EN
KKJM