„A vásárra kéne menni” – ünnepi kirakodóvásár és RuhaCsereBere

Kiemelt / Népi iparművészeti

„A vásárra kéne menni” – ünnepi kirakodóvásár és RuhaCsereBere

-

a Népi Iparművészeti Gyűjtemény, a Zöld Misszió Csomagolásmentes Bolt és a Duna-Tisza közi Népművészeti Egyesület szervezésében

 

A Kecskeméti Katona József Múzeum Népi Iparművészeti Gyűjteményének helyszínén december 9-én második alkalommal kerül sor a Zöld Misszió Csomagolásmentes Bolt és a Duna-Tisza-közi Népművészeti Egyesület társszervezésében megrendezett hétvégi kézműves vásárra. Ezúttal a korábbi központi kulcsfogalmak – természetes, fenntartható, kézműves, helyi, öltözködés, lakáskultúra, élelmiszer – az adventi időszakra hangolódva olyan fogalmakkal egészülnek ki, mint az ünnep, a család, vagy az elcsendesedés.

 

A megrendezésre kerülő vásári alkalmakon olyan kézműves alkotókat szeretnénk megszólítani, akik termékeik jellegével, az elkészítésbe fektetett energiájukkal és mesterségbeli tudásukkal folyamatot képeznek a hagyományos népi kultúra tárgyi világa és napjaink igényei között. Az egyedi és „designer” elemek mellett nagy hangsúlyt szeretnénk fektetni a természetközeliségre és fenntarthatóságra is. Eladásra és cserére is lesz lehetőség!

 

Töltsünk együtt egy kellemes téli napot, hangolódjunk együtt karácsony ünnepére!

 

Amivel a Népi Iparművészeti Gyűjtemény helyszínén találkozhatnak az érdeklődők: a környék kézműves alkotói termékeinek bemutatása és árusítása a hagyományos kismesterségek jegyében, illetve kötetlen beszélgetés az alkotókkal motivációkról, a hagyományos és megújuló kismesterségekről. Lapszoknyák, gyöngy- és nemezékszerek, táskák és textiltermékek, csuhé- és szalmatárgyak, kerámiatermékek, kencék és macerátumok, kézműves sajtok, kürtőskalács, kenyérlángos, gőzölgő kávé, tea és forralt bor, kecskeméti pálinkák, a Zöld Misszió Csomagolásmentes Bolt termékei, PetraPék hosszan kovászolt finomságai, kézműves foglalkozások.

 

<<Asztalfoglalás, regisztráció a következő linken>>
vagy a Népi Iparművészeti Gyűjtemény telefonszámán: 76/327-203