„A vásárra kéne menni…”  Hétvégi viselet börze és kirakodó vásár

Kiemelt / Népi iparművészeti

„A vásárra kéne menni…” Hétvégi viselet börze és kirakodó vásár


„A vásárra kéne menni” – hétvégi viseleti elem börze, kirakodóvásár és RuhaCsereBere
a Népi Iparművészeti Gyűjtemény, a Zöld Misszió Csomagolásmentes és a Duna-Tisza Közi Népművészeti Egyesület szervezésében


Hagyományteremtő jelleggel szeptember végén kerül sor egy olyan rendezvénysorozat első alkalmára, amelynek hívó szavai az öltözködés, ruházat, ékszerek és kiegészítők. A ruházkodás és az igényes öltözködésre való törekvés természetesen végigkíséri az emberiség történetét – a minőségi kelméknek, csillogó ékszereknek és egyedi kiegészítőknek tehát méltó helye van a Kecskeméti Katona József Múzeum Népi Iparművészeti Gyűjteményében. A megrendezésre kerülő vásári alkalmakon olyan kézműves alkotókat szeretnénk megszólítani, akik termékeik jellegével, az elkészítésbe fektetett energiájukkal és mesterségbeli tudásukkal folyamatot képeznek a hagyományos népi kultúra tárgyi világa és napjaink igényei között. Az egyedi és „designer” elemek mellett nagy hangsúlyt szeretnénk fektetni a természetközeliségre és fenntarthatóságra is. Eladásra és cserére is lesz lehetőség!


A helyszínekről és a portékákról:
A Népi Iparművészeti Gyűjtemény udvarán a környék kézműves alkotóinak portékái kerülnek bemutatásra és árusításra a hagyományos kismesterségek jegyében.


Amivel a Népi Iparművészeti Gyűjtemény udvarán találkozhattok: a környék kézműves alkotói termékeinek bemutatása és árusítása, illetve kötetlen beszélgetés az alkotókkal motivációkról, a hagyományos és megújuló kismesterségekről. Lapszoknyák, gyöngy- és nemezékszerek, kézműves foglalkozás.

A Füzes és a Vágó utca közötti füves placcon eladni kívánt, már nem használt, de jó állapotú ruhák, kiegészítők cserélnek gazdát a fenntarthatóság gondolata mentén a Zöld Misszió Csomagolásmentes Bolt sikeres RuhaCsereBere sorozatához kapcsolódóan.


Ami a Zöld Misszió Csomagolásmentes Bolt jóvoltából lesz elérhető: kiállító és vásáros sarok a Népi Iparművészeti Gyűjtemény udvarán is, PetraPék hosszan kovászolt finomságai mindkét helyszínen; varrós, hímzős, kötögetős kézműves programok; adománybolt, textil újrahasznosítás, színtanácsadás, fenntartható ruházkodás és divat a Füzes és a Vágó utca közötti placcon.

 

Asztalfoglalás, regisztráció ide kattintva
vagy a Népi Iparművészeti Gyűjtemény telefonszámán: 76/327-203


Elérhetőségek:
E-mail: muzeum.nepiipar@gmail.com
Telefon:     KKJM Népi Iparművészeti Gyűjtemény +36 76 327 203


Várunk szeretettel minden érdeklődőt időszakos vásári alkalmainkon!

 

Galéria