Kántorkoncert

Kiemelt / Cifrapalota

Kántorkoncert

Immár hagyomány, hogy az őszi nagyünnepek alkalmával, mely a zsidó újévvel, ros hásánával indul Magyarországra látogat a neves izraeli kántorkórus, a Zorger. Az Szentföldről érkező tradicionális énekegyüttes tagjai a zsidók számára legjelesebb időszakban csatlakoznak a hazai közösséghez, hogy egyedülálló orgánumukkal tegyék igazán felemelővé e kiemelkedő napok liturgikus alkalmait.

A kántoregyüttes első alkalommal lép fel Kecskeméten, a magyar szecesszió egyik legkiemelkedőbb szépségű épületében, a Cifrapalota Pávás termében, hogy ízelítőt nyújtsanak a következő időszakban a zsinagógák falai közt felcsendülő szakrális harmóniákból és ősi dallamokból.

Fellépésük azok számára is nagy élményt ígér, akik kevésbé járatosak a zsidó liturgia világában, hisz előadásuk, ismeretterjesztő magyarázatokkal kísérve mindenki számára képes lesz jóval többet nyújtani puszta zenei élménynél.

Kivételes lehetőség az Izraelből érkező kántorkórus előadása nem csak a „bennfentesek” számára, de mindazoknak is, akik a legautentikusabb előadásban ismerkednének meg a zsidó vallás zenekultúrájával és nyernének betekintést a legjelentősebb ünnepek menetébe, tapasztalnák meg azok egyedülálló hangulatát.

 

Előadó: Zorger (izraeli kántorkórus)


Időpont: 09.18. 18:00
 

Helyszín: Cifrapalota Pávás Terme (6000 Kecskemét, Rákóczi út 1.)

 

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött! Regisztráció ide kattintva.