Naiv művészet állandó kiállítás

Állandó kiállítás / Naiv

Naiv művészet állandó kiállítás

-

A Magyar Naiv Művészek Gyűjteménye kiállítóterei a képzőművészet sajátos világába vezetnek. Az itt látható képek és szobrok a legkülönfélébb anyagokból és technikákkal készültek; fólia és huzal, csipkével körbevett terméskő szobor áll egymás mellett, mellettük egy valódi cipőt és postás egyenruhát viselő különös szoboralak. Napjainkban mindez talán már nem szokatlan, de az már feltűnő, hogy milyen közvetlenek ezek az alkotások, hiszen egyszerű gondolatokat fogalmaznak meg; hol jól érthető könnyedséggel, máskor mindent átható őserővel. A falakon függő képek színesek, mondanivalóik olyan tiszta, gyermeki megfogalmazásban jelennek meg, ami a természet közelségében élők művészetét jellemzik.

 

A naiv művészeti alkotásoknak helyet adó műemléképület belső tereit különleges hangulat veszi körül. Egy jellegzetes alföldi épület, amelyben gazdálkodó nemesi család lakott. Többször felújították az elmúlt két évszázad alatt, de most is jól felismerhető az egykori konyha, vagy a hálószoba.

 

Az országosan is egyedülálló muzeális intézmény a város szívében, egy fehér fallal körbevett nagy udvar közepén áll. Mindez már önmagában is vonzó Szeretettel várjuk látogatóinkat.

Galéria